Så Fungerar det

 • Beställ ett UrBrev
 • Fyll i blanketten
 • Förpacka
 • Skicka
 • Att beställa ett kostnadsfritt UrBrev är lätt, säkert och smidigt. Din försändelse är försäkrad hela vägen från det att du lämnar över det till ditt postombud till att du hämtar ut en färdig reparation hos ditt postombud.

  Beställ ett kostnadsfritt UrBrev

  Du beställer lätt och smidigt här på hemsidan genom att trycka på knappen ”Beställ ett kostnadsfritt UrBrev”. Uppgifterna du behöver lämna är ditt för- och efternamn, personnummer, telefonnummer och e-postadress. Ditt personnummer behöver vi för att vi ska veta att rätt person får UrBrevet och att rätt person senare hämtar ut den färdiga reparationen. Vi använder ditt personnummer för att få din folkbokföringsadress, det är dit vi skickar UrBrevet samt den färdiga reparationen. Försäkringen kräver också att vi han knyta en ägare till uret som skickas in. Ditt telefonnummer och e-postadress behöver vi för att kunna komma i kontakt med dig. T.ex. för att meddela att det finns ett kostnadsförslag till dig eller för att meddela att din reparation är klar och är påväg hem till dig.

  När du får hem UrBrevet

  Beställer du innan kl 11:00 så når UrBrevet din adress redan nästa vardag. I UrBrevet kommer du att få ett frankerat och adresserat fraktembalage, reparationsavtal samt våra allmänna villkor. Du kan läsa mer om vad som finns i UrBrevet under fliken ”detta får du hem”.

  Det är bara ett fåtal steg till att du har ett fungerande ur igen.

  1. Fyll i reparationsavtalet.

  Du behöver fylla i klockans fabrikat och och modell (om du kan det) samt en beskrivning om vad som är trasigt (t.ex. ”glaset är sprucket” eller ”uret står still” eller ”Uret saktar 4 minuter per dygn”.

  2. Snabbare reparation

  Du kan i förskott godkänna ett maxpris, gör du detta förkortas reparations- och handläggningstiden med ca 30%. Skulle vårt kostnadsförslag understiga ditt maxpris, gör vi vid ert ur och skickar det till er fortast möjligt. Är kostnadsförslaget högre, än ert angivna maxpris, kommer vi att skicka er ett kostnadsförslag. Vill du inte godkänna något maxpris, låter du detta fälltet i formuläret vara som det är.

  3. Förpacka säkert

  Lägg ned ditt ur i säkerhetspåsen som du får med, riv av den översta fliken med ditt reparationsnummer och placera sedan både säkerhetspåsen och reparationsavtalet i det frankerade och vadderade kuvertet.

  4. Skicka

  Lämna in försändelsen till ditt närmaste postombud och spara på kvittot du får av dem. Detta gäller som försäkring. Detta är även ditt bevis på att du har skickat in en reparation till oss.

  5. Kostnadsförslag

  När vi tagit mot din reparation kommer vi fortast möjligt att undersöka ditt ur och lämna ett kostnadsförslag till dig. Du kan godkänna eller avslå kostnadsförslaget och se aktuell status under fliken status här på UrBev.se.

  6. Reparerat ur med 12 månaders garanti

  Vi skickar din färdiga reparation till din folkbokföringsadress med ett års garanti på utförd reparation samt på utbytta eller reparerade delar.

  Har du fler funderingar kan du kontakta oss via kontaktformuläret.